Weerstation Bladel-Noord
Welkom op onze website!
Ligging

Weerstation Bladel-Noord is gesitueerd in het noordelijk deel van Bladel (Nbr). Vanwege de dichte bebouwing is hier sprake van een zogenaamd stadseffect. Dit resulteert in (doorgaans minimale) temperatuurafwijkingen, omdat de warmte wat langer blijft hangen in vergelijking met een station in het open veld. Ook nauwkeurige windmetingen zijn door bebouwing en turbilentie nagenoeg onmogelijk in een stedelijke omgeving, een gekend pobleem onder vele weeramateurs.

Ons weerstation

Weerstation Bladel-Noord maakt gebruik van een
Froggit HP1000SE PRO Single Sensor Edition. Alle sensoren zijn los en kunnen op de meest ideale locaties geplaatst worden. Standaard beschikt deze Froggit over een zeer fraaie console, een buitenluchttemperatuur-/luchtvochtigheidssensor, een windmeter, een solar-/UV-meter, een regenmeter en een binnentemperatuur-/barometer. Naast de standaard sensoren beschikt weerstation Bladel-Noord ook over een grasminimumsensor, een grondvochtsensor, een bliksemdetector en twee fijnstofmeters: de Froggit DP200 voor binnen en een Davis Airlink voor buiten. Een TFA Nexus weerstation i.c.m. WsWin fungeert als backup.

Weernetwerken

Weerstation Bladel-Noord is aangesloten bij de volgende weernetwerken:
Weather Underground, WOW (KNMI) en Ecowitt Weather (Ecowitt is de fabrikant van Froggit). Zowel Weather Underground als WOW zijn openbaar en kunnen door iedereen bekeken worden. Het Ecowitt netwerk vereist een account en kan enkel worden bekeken door gebruikers van Ecowitt stations of klonen hiervan.

Software

Via de ingebakken wifi-chip upload de console de gegevens naar Weather Underground, onze weerwebsite krijgt via een API key de gegevens weer terug van WU. Weerstation Bladel-Noord maakt voor het publiceren van haar weergegevens gebruik van het
PWS_Dashboard. Deze door Wim van der Kuil ontwikkelde template staat garant voor stabiliteit en een mooie visuele weergave.© Weerstation Bladel-Noord 2021-2022

Laatst bijgewerkt op 23-01-2022